Dotace IROP pro bytové domy skončí.
Brzy se rozběhne znovu s lepšími podmínkami.

Dotace IROP pro bytové domy skončí. Brzy se rozběhne znovu s lepšími podmínkami.

25 června, 2016
redakce

Získejte nejaktuálnější

informace a zkušenosti

s předstihem

Ministerstvo pro místní rozvoj ukončí 16. výzvu programu IROP „Energetické úspory v bytových domech“ již 25. 7. 2016 ve 14,00 hodin. MMR se rozhodlo podmínky upravit a výzvu vyhlásit již začátkem července znovu.

Hlavní pozitivní změnou pro žadatele je zvýšení podpory z 25,5 % na 30 % u projektů, které dosáhnou na úsporu energie od 20 % do 40 %. Projekty, které přesáhnou 40 % energetických úspor, můžou získat podporu 40 % místo původních 32,3 %. Dalšími změnami bude přesun některých stavebních aktivit z vedlejších do hlavních způsobilých výdajů, zjednodušené prokazování stanovení cen v rozpočtu a možnost vyzvat k opravě žádosti při hodnocení některých kritérií přijatelnosti.

MMR věří, že na základě uvedených změn dojde ke zvýšení zájmu žadatelů o podporu ve specifickém cíli 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení. Žadatelé, kteří podali žádost ve stávající 16. výzvě IROP, se mohou rozhodnout, zda žádost ve výzvě ponechají a dokončí projekt za původních podmínek, nebo odstoupí a předloží novou žádost do výzvy nové. Při podání nové žádosti o podporu je třeba dbát, aby veškeré činnosti a práce na projektu, které nelze označit jako přípravné, byly zahájeny až po podání žádosti o podporu. Pokud Vás zajímají další podrobnosti o programu IROP, přihlaste se a získejte informace v předstihu v našem e-magazínu.

Další podobné články

Mimopražské dotace se blíží. Buďte o krok napřed a připravte včas projekt na revitalizaci domu!

Mimopražské dotace se blíží. Buďte o krok napřed a připravte včas projekt na revitalizaci domu!

Majitelé bytových domů mimo hlavní město jsou zatím bez dotací. Přestože by chtěli budovy rekonstruovat a zateplit s dotací, žádná v tuto chvíli není k dispozici. Bylo by ale chybou usnout na vavřínech! Pro mimopražské bytové domy se stejně jako v Praze připravuje dotace Nová zelená úsporám. Odborníci radí:“Využijte čas, revitalizaci naplánujte, připravte projekt a jakmile stát vypíše dotaci, sáhněte po ní! Všechno stihnete včas a k penězům se skutečně dostanete.“ Výsledkem bude opravený dům a spokojení obyvatelé.